News

Joy@HOME op Virtagram expo 2.0

Limburg Cultuurt goes national! Na een eerste succesvolle editie van de Virtagram Expo, is Limburg Cultuurt alweer ready voor de next one! Deze nieuwe Virtagram Expo focust zich op het thema "Positiviteit" (we vermijden het C-woord ;) ). Met veel trots mogen we melden dat Joy@HOME één van de 9 geselecteerde kunstenaars is rond wie deze tentoonstelling zal opgebouwd worden.

 
Limburgcultuurt.net wil een digitaal verzamelplatform zijn voor iedereen die met kunst bezig is, aanvankelijk onderstreepten ze vooral kunstenaars die in onze provincie Limburg actief zijn, maar deze keer gaan ze nationaal!
Het tweede verschil met de vorige expo is dat men heeft gewerkt met twee gastcuratoren, nl. Kim Windmolders en Mona Vanschoenwinkel.
 

-Kim Windmolders- Na als muzikant in verschillende bands gespeeld te hebben, maakt hij als fotograaf nu portretten en reportages. Zijn persoonlijke werk heeft zeker raakvlakken met de thema's die terugkomen in het werk van Joy@HOME en handelt over de onmogelijkheid vat te krijgen op de tijd. Vluchtigheid, verval, ongrijpbaarheid zijn kernthema's in zijn werk. Op zijn website: www.kimwindmolders.be kan je een deel van zijn werk zien. Op insta: @kimwindmolders

-Mona Vanschoenwinkel- is de programmacoördinator van MoMeNT (https://moment.tongeren.be/) Lang geleden kreeg ze de smaak van de podiumkunsten te pakken door eerst mee te spelen in de productie Bloggers en later ervaring op te doen bij regisseurs als o.a. Hanneke Paauwe en Stefan Perceval. In 2010 richtte ze het theatercollectief Studio Bernadette op, waar ze vooral actief is als maakster en regisseur. Tijdens en na het behalen van het master Theater –en filmwetenschappen deed ze werkervaring op bij o.a. Theater Aan Zee, Villanella/De Studio, FroeFroe, Zomer van Antwerpen,… Ze werkte een tijdje voor de Opera van Vlaanderen voor ze na een lange Antwerpse periode terug naar haar roots in Limburgs keerde als productieverantwoordelijke en later dus als programmacoördinator van MoMeNT.     Mona zetelde reeds in de jury tijdens de Kunstbende wedstrijd en tijdens de Open Calls van MoMeNT. Dit keer doet ze haar best om de beste talenten van deze Limburg Cultuurt-oproep eruit te pikken.

 

Deze tweede Instagramexpo vindt plaats op zowel de website van Limburg Cultuurt, en evenzo op hun Facebook-én Instagrampagina, en zal doorgaan van 9 mei tot 17mei. Gedurende negen dagen wordt er elke dag ingezoomd op een andere kunstenaar: Frank Coenegrachts, Jozef Constant, Bart Deglin, Yentl Gijbels, Alexia Struye, Mariek Vanbuel, Jeroen Broux, Lisa Deckers and last but not least ;) Joy@Home Bianca Swinters

De beelden zullen na afloop van de virtuele tentoonstelling ook op de blog gepubliceerd worden met een woordje uitleg.

 

Check ook www.limburgcultuurt.net, www.instagram.com/limburgcultuurt en www.facebook.com/limburgcultuurt

 

logo Joy@Home

Joy@HOME

Gelehoekstraat 8, Bocholt
+32 (0) 498 412 177
bianca@joyathome.be

Social Media

Icon Nijssen Media